Prostreno.cz

Fenyklová polévka s uzeným lososem

Vůně a chuť fenyklu připomíná anýz. Kombinace s uzeným lososem je skvělá.

16.08.2019 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

273 kJ / 65 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěný fenykl nakrájejte na plátky a nasypte ho spolu s nakrájenou šalotkou a česnekem do hrnce s rozehřátým máslem a minutu míchejte (kousek natě fenyklu si odložte na zdobení).
  2. K fenyklu přisypte oloupané, nakrájené brambory, zeleninu zalijte vývarem a vařte, až je zelenina měkká.
  3. Měkkou zeleninu nahrubo rozmixujte, k zelenině přilijte smetanu a polévku nechte projít varem.
  4. Polévku podávejte ozdobenou natí fenyklu a s kousky nakrájeného lososa.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,92 g
  • Sacharidy:

    215,73 g
    • Cukry:

      27,36 g
  • Tuky:

    121,44 g
  • Vláknina:

    19,56 g

Aktivita pro spálení:

420 kcal
52

minut jízdy na kole

40

minut běhu

125

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka s květákem a nivou

(2 hlasů)
1h a 20min
227 kJ

Polévka z rukoly

(4 hlasů)
55min
514 kJ

Polévka z pečených rajčat

(5 hlasů)
0min
309 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Fenyklová polévka s uzeným lososem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba