Prostreno.cz

Hříbková polévka s rýží

Do téhle polévky se hodí nejlépe hříbky, ale i jakékoli jiné hřibovité houby. V zimě si můžete polévku uvařit ze sušených hříbků.

19.07.2019 Mikeš
45min

45min vaření

279 kJ / 66 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci na rozehřátém oleji s máslem nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou šalotku.
  2. K šalotce přisypte očištěné, nakrájené houby, lístečky libečku a očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev.
  3. Houby zalijte vodou, přisypte sypký vývar a vařte 25 minut.
  4. Do polévky přisypte instantní jíšku a polévku podle chuti osolte, opepřete a dochuťte prolisovaným česnekem.
  5. Polévku podávejte s rýží.
  6. Před podáváním posypte polévku petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,91 g
  • Sacharidy:

    381,30 g
    • Cukry:

      20,90 g
  • Tuky:

    62,77 g
  • Vláknina:

    19,91 g

Aktivita pro spálení:

367 kcal
45

minut jízdy na kole

34

minut běhu

109

minut uklízení





Podobné recepty

Indická polévka z červené čočky

(1 hlasů)
1h a 5min
184 kJ

Polévka s plátky cukety

(1 hlasů)
45min
138 kJ

Sytá polévka z červené řepy

(2 hlasů)
1h a 20min
335 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hříbková polévka s rýží

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba