Prostreno.cz

Květák s indickou omáčkou

Květák má jemnou chuť a proto jej snadno dochutíte oblíbeným kořením, nebo pikantní omáčkou.

01.08.2019 lanvin
1h a 55min

25min příprava

1h a 30min vaření

691 kJ / 165 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Omytý květák dole seřízněte tak, aby mohl stát.
  3. Květák postavte do vyšší zapékací misky, nebo menšího, vysokého pekáčku.
  4. V rendlíku na oleji lehce orestujte oloupaný, nakrájený česnek.
  5. Přidejte kmín, zázvor, muškátový oříšek, kurkumu a chilli.
  6. Přidejte rajčatový protlak, konzervovaná rajčata a cukr, podle chuti osolte a dobře promíchejte. Přilijte kokosové mléko a vařte 5-10 minut.
  7. Kešu ořechy nasekejte a přisypte je do omáčky.
  8. Omáčkou přelijte květák, nádobu přikryjte (můžete přikrýt i alobalem) a pečte v troubě přibližně 50-60 minut. Občas přelijte květák omáčkou.
  9. Květák odkryjte a pečte ještě 15 minut.
  10. Před podáváním posypte květák koriandrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,47 g
  • Sacharidy:

    67,88 g
    • Cukry:

      33,74 g
  • Tuky:

    174,27 g
  • Vláknina:

    21,94 g

Aktivita pro spálení:

440 kcal
55

minut jízdy na kole

41

minut běhu

131

minut uklízení





Podobné recepty

Těstoviny s květákem a anglickou slaninou

(2 hlasů)
1h a 25min
806 kJ

Cuketová polévka s květákem

(3 hlasů)
0min
149 kJ

Těstoviny s květákem

(3 hlasů)
1h a 10min
1137 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květák s indickou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba