Prostreno.cz

Telecí ledvinky se žampióny

Telecí ledvinky s jalovcem, žampióny a vínem. Podávejte je s rýží, ale můžete si je labužnicky vychutnat i s jemným žemlovým knedlíkem, nebo jen tak s křupavým pečivem.

27.08.2019 sun
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

815 kJ / 194 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Telecí ledvinky řádně očistěte a nakrájejte je na menší kousky.
  2. Vhoďte je do vroucí vody a po 2 minutách sceďte.
  3. Okapané ledvinky obalte v hladké mouce.
  4. V kastrolu rozehřejte máslo, přisypte jalovec a minutku míchejte.
  5. Do kastrolu přisypte ledvinky a krátce je orestujte.
  6. Pak je osolte, opepřete, přidejte hořčici, zalijte vývarem, vínem, cherry a duste doměkka asi 30 minut.
  7. V polovině dušení přidejte nakrájené žampiony, smetanu a jíšku.
  8. Podle potřeby dochuťte citronovou šťávou.

TIP:

Místo másla můžete použít sádlo. Ledvinky před vařením dejte do uzavíratelné nádoby, zalijte je mlékem tak, aby byly potopené. Nechte je v chladu máčet alespoň 2 hodiny. Pak je omyjte pod tekoucí vodou a osušte.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    183,76 g
  • Sacharidy:

    267,60 g
    • Cukry:

      33,15 g
  • Tuky:

    269,52 g
  • Vláknina:

    18,10 g

Aktivita pro spálení:

1047 kcal
130

minut jízdy na kole

99

minut běhu

312

minut uklízení





Podobné recepty

Kuličky z hovězího masa s nivou

(1 hlasů)
1h a 30min
1318 kJ

Italské masové závitky

(1 hlasů)
60min
1047 kJ

Hovězí kostky na kari

(3 hlasů)
2h a 20min
515 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí ledvinky se žampióny

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba