Prostreno.cz

Italské masové závitky

Tenké, malé plátky hovězího nebo telecího masa, naplněné a lehce obalené ve strouhance.

22.03.2019 Mikeš
60min

30min příprava

30min vaření

1047 kJ / 250 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na tenké plátky a rozklepejte je, případně rozkrojte na menší medailonky. Maso jemně osolte.
  2. Strouhanku z toustového chleba orestujte za stálého míchání (pár minut) na nepřilnavé pánvi dozlatova. Nechte vychladnout.
  3. Pak strouhanku ještě jednou rozmixujte spolu s parmazánem, česnekem a špetkou soli.
  4. Do hlubokého talíře dejte pět lžic olivového oleje.
  5. Každý plátek nejdřív lehce namočte v oleji a pak obalte v ochucené strouhance.
  6. Na každý plátek položte kousek šunky, nudličky mozzarelly a zaviňte (nejdřív maso přeložte vlevo a vpravo přes náplň a pak směrem od sebe rolujte – tak nic nevyteče).
  7. Spíchněte párátkem a pokládejte na plech vyložený pečícím papírem, maso přikryjte alobalem, nebo pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 20 minut, nebo až je maso měkké.
  8. Maso můžete taky opéct zvolna ze všech stran na pánvi s trochou oleje.

TIP:

Počet závitků závisí na tom, jak velké plátky masa nakrájíte. Nejlepší šunka do závitků je prosciutto.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    329,06 g
  • Sacharidy:

    137,92 g
    • Cukry:

      21,01 g
  • Tuky:

    223,92 g
  • Vláknina:

    5,12 g

Aktivita pro spálení:

681 kcal
85

minut jízdy na kole

64

minut běhu

203

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí plátky plněné slaninou

(3 hlasů)
1h a 55min
1013 kJ

Plněné mleté hovězí maso

(6 hlasů)
1h a 30min
1071 kJ

Hovězí kostky dušené v Sherry

(2 hlasů)
3h a 0min
916 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Italské masové závitky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba