Prostreno.cz

Salát z dýně Hokaido

Dýně,červená cibule, fazolky a sýr jsou skvělou kombinací chutí, salát můžete podávat samostatně, nebo jako přílohu, například k pečenému kuřeti.

27.08.2019 sun
55min

20min příprava

35min vaření

396 kJ / 94 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Dýni rozkrojte a zbavte semínek, pak dýni nakrájejte na tenké klínky (dýni nemusíte loupat).
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké klínky.
  3. Dýni nasypte na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte ji olejem a jemně osolte.
  4. Dýni dejte do trouby a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 20 minut, nebo až je dýně měkká „na skus“. Během pečení klínky dýně jednou otočte. V polovině pečení přisypte k dýni klínky cibule.
  5. Mezitím blanšírujte v osolené vodě očištěné fazolky.
  6. Po pěti minutách fazolky sceďte a nasypte je do ledové vody, po minutě fazolky sceďte a nechte dobře okapat.
  7. Pečenou dýni s cibulí rozdělte na talíře, přisypte fazolky a vše posypte rozdrobeným sýrem.
  8. Podle chuti opepřete a pokapejte citronovou šťávou, můžete přidat pár kapek dýňového oleje.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,40 g
  • Sacharidy:

    109,06 g
    • Cukry:

      40,35 g
  • Tuky:

    120,52 g
  • Vláknina:

    9,60 g

Aktivita pro spálení:

432 kcal
54

minut jízdy na kole

41

minut běhu

128

minut uklízení





Podobné recepty

Salát do skleničky

(3 hlasů)
15min
819 kJ

Salát z baby špenátu s jablky

(2 hlasů)
30min
578 kJ

Zeleninový salát s kuskusem

(2 hlasů)
35min
762 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Lívance nadýchané

25min
(1 hlasů)

Omeleta s brokolicí

30min
(26 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát z dýně Hokaido

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba