Prostreno.cz

Zajíc s brusinkami

Zajíc je lepší než králík, protože není tak suchý. Vyžaduje sice dlouhé dušení, ale vyplatí se to.

11.02.2020 sun
3h a 10min

30min příprava

2h a 40min vaření

550 kJ / 131 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Každou porci masa opepřete, osolte, potřete silnější vrstvou plnotučné hořčice a dejte do pekáčku.
  2. Zasypte pokrájenou cibulí, přidejte nové koření, jalovec, česnek, přelijte olejem a nechte minimálně jeden den odležet v lednici. Maso několikrát otočte.
  3. Po dvou dnech podlijte maso zeleninovým vývarem, přiveďte k varu, stáhněte plamen a pod pokličkou hodinu duste.
  4. Pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 °C na další hodinu a půl, nebo dokud není maso zcela měkké. Během pečení maso obraťte a přelijte výpekem.
  5. Až bude maso skoro měkké, přisypte k masu brusinky.
  6. Měkké maso vyjměte z pekáče.
  7. Do výpeku přilijte víno a za stálého míchání vařte 10 minut.
  8. Nakonec omáčku zjemněte máslem a podle potřeby osolte.
  9. Maso vložte do omáčky a nechte ho jen prohřát.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    324,23 g
  • Sacharidy:

    115,96 g
    • Cukry:

      22,94 g
  • Tuky:

    229,13 g
  • Vláknina:

    23,43 g

Aktivita pro spálení:

627 kcal
78

minut jízdy na kole

59

minut běhu

187

minut uklízení





Podobné recepty

Králík s hlívou

(1 hlasů)
1h a 50min
642 kJ

Králík na špeku

(2 hlasů)
1h a 50min
909 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zajíc s brusinkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba