Prostreno.cz

Polévka z kadeřávku

Nebojte se neobvyklého vzhledu polévky z kadeřávku. Je uvařená z dobrých surovin a je velmi chutná.

18.02.2020 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

295 kJ / 70 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou, nakrájenou cibuli nechte zesklovatět v hrnci na oleji.
  2. Přidejte nakrájený česnek a oloupané, na kostičky nakrájené brambory.
  3. Brambory zalijte vodou, přidejte sypký vývar, bobkový list a vařte 10 minut.
  4. Kadeřávek nakrájejte na nudličky a nasypte ho k bramborám, vařte 15 minut (v této polévce je dobré, když se brambory trochu rozvaří).
  5. Klobásu nakrájejte na plátky, přidejte ji do polévky a jen prohřejte.
  6. Polévku podle chuti osolte opepřete.

TIP:

Kadeřávek neboli kapusta kadeřavá. Listy kadeřávku jsou křehké, zároveň velmi křupavé, šťavnaté a mají specifickou chuť. Skvěle se hodí vařený pro přípravu polévek, pyré, příloh, ale i syrový například do salátů. Vždy použijte jen měkké zelené části, tuhý řapík a bílá žebra odstraňte.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,93 g
  • Sacharidy:

    338,07 g
    • Cukry:

      6,12 g
  • Tuky:

    99,10 g
  • Vláknina:

    93,33 g

Aktivita pro spálení:

367 kcal
45

minut jízdy na kole

34

minut běhu

109

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka s kešu ořechy

(3 hlasů)
1h a 5min
303 kJ

Polévka z řapíkatého celeru

(4 hlasů)
55min
184 kJ

Žlutá čočková polévka

(1 hlasů)
50min
138 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z kadeřávku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba