Prostreno.cz

Zelí pečené se slaninou

Zelí je výtečná příloha nejen k vepřovému masu, ale nabízí mnohem širší využití.

03.03.2020 sun
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

624 kJ / 149 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Víno nalijte do rendlíku a přiveďte k varu.
  3. Přidejte nové koření a bobkový list. Vařte, až se víno zredukuje na polovinu. Víno sceďte.
  4. Zelí nakrájejte na větší kousky a nasypte ho do malého pekáčku.
  5. K zelí přidejte na širší nudličky nakrájenou slaninu, osolte, opepřete, pokapejte olejem, zalijte vínem a promíchejte.
  6. Pečte přikryté v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 15 minut.
  7. Pak zelí odkryjte a pečte, až zelí změkne.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    128,10 g
  • Sacharidy:

    417,74 g
    • Cukry:

      43,10 g
  • Tuky:

    173,89 g
  • Vláknina:

    147,45 g

Aktivita pro spálení:

871 kcal
108

minut jízdy na kole

82

minut běhu

260

minut uklízení





Podobné recepty

Papriková omáčka

(2 hlasů)
35min
359 kJ

Kořeněná dušená mrkev

(1 hlasů)
35min
350 kJ

Červená řepa s pistáciemi

(1 hlasů)
1h a 40min
710 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zelí pečené se slaninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba