Prostreno.cz

Kopřivová nádivka

Velmi jednoduchá, klasická nádivka. Aby byla nádivka vláčná a nadýchaná, je dobré ji připravit s bílkovým sněhem.

07.04.2020 lentilka
2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

900 kJ / 215 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Vejce rozklepněte a oddělte bílky a žloutky.
  3. Pečivo nakrájejte na kostičky a v míse je promíchejte s rozpuštěným máslem, žloutky, nasekanými mandlemi, kopřivami, pažitkou, solí a muškátovým oříškem.
  4. Uzené, i když je už tepelně upravené 15 minut povařte, aby jste získali vývar.
  5. Uzené maso nakrájejte na kostičky a spolu s vychladlým vývarem přidejte k ostatním surovinám.
  6. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuha a sníh lehce vmíchejte do směsi.
  7. Formu důkladně vymažte tukem a do formy rozprostřete připravenou směs.
  8. Pečte v předehřáté troubě přibližně 45-50 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    377,21 g
  • Sacharidy:

    805,85 g
    • Cukry:

      37,84 g
  • Tuky:

    407,94 g
  • Vláknina:

    62,60 g

Aktivita pro spálení:

857 kcal
107

minut jízdy na kole

81

minut běhu

255

minut uklízení





Podobné recepty

Velikonoční nádivka s vajíčky

(14 hlasů)
1h a 15min
864 kJ

Velikonoční nádivka bez masa

(25 hlasů)
1h a 20min
753 kJ

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)
25min
671 kJ
Více receptů

Celkem 1 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kopřivová nádivka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba