Prostreno.cz

Velikonoční nádivka bez masa

Tradiční velikonoční nádivka má mnoho místních variant, může být masová i bez masa.

23.03.2016 sun
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

753 kJ / 179 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na másle zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte omyté a pokrájené mladé kopřivy.
  2. Směs duste zhruba pět minut, potom do ní přidejte prolisovaný česnek a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  3. Rohlíky nakrájejte na kostičky, dejte je do misky, přidejte k nim žloutky a kopřivovou směs. Pečlivě promíchejte, až se vše spojí.
  4. Nakonec do této směsi opatrně vmíchejte tuhý sníh, vyšlehaných z bílků se špetkou soli.
  5. Formu na biskupský chlebíček vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a pomocí stěrky do ní přendejte nádivku.
  6. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 45 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    114,07 g
  • Sacharidy:

    362,68 g
    • Cukry:

      19,65 g
  • Tuky:

    102,44 g
  • Vláknina:

    25,47 g

Aktivita pro spálení:

503 kcal
62

minut jízdy na kole

47

minut běhu

150

minut uklízení





Podobné recepty

Bramborová nádivka

(16 hlasů)
1h a 30min
511 kJ

Cuketová nádivka

(11 hlasů)
40min
1201 kJ

Velikonoční nádivka s vajíčky

(14 hlasů)
1h a 15min
864 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

kopřiva

42 kcal / 100g
B2 g
S7 g
T0,1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Velikonoční nádivka bez masa

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba