Prostreno.cz

Pečená hovězí žebra

Pomalu pečené hovězí maso inspirované Malajskou kuchyní. Klasicky se tento druh masa využívá k přípravě vývaru. Tento způsob přípravy a rozpadající se maso vás překvapí.

16.04.2020 lanvin
4h a 10min

1h a 30min příprava

2h a 40min vaření

878 kJ / 209 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. K přípravě pokrmu použijte menší, pokud možno stejně velké kousky masa.
  2. Každý kousek masa důkladně potřete kari kořením Madras, koření do masa vetřete. Nechte minimálně hodinu v chladu odpočívat.
  3. V kuchyňském robotu nebo mixéru rozmixujte nahrubo! Česnek, citronovou trávu, chilli papričku, šalotku a zázvor.
  4. Vše smíchejte s kokosovým mlékem.
  5. V pekáčku na oleji žebra opečte.
  6. Žebra přelijte připravenou omáčkou a pečte přikryté v troubě předehřáté na 170 °C doměkka, až začne maso odpadávat od kosti. Žebra dopečte odkryté.
  7. Před podáváním můžete maso posypat nakrájeným koriandrem.
  8. Podávejte s rýží a s kouskem limetky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    543,82 g
  • Sacharidy:

    151,51 g
    • Cukry:

      33,42 g
  • Tuky:

    469,59 g
  • Vláknina:

    43,54 g

Aktivita pro spálení:

1165 kcal
145

minut jízdy na kole

110

minut běhu

347

minut uklízení





Podobné recepty

Pikantní hovězí maso s hnědými žampiony

(1 hlasů)
2h a 25min
472 kJ

Hovězí maso s hnědými žampiony

(1 hlasů)
2h a 20min
629 kJ

Hovězí hrudi na mrkvi

3h a 5min
737 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená hovězí žebra

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba