Prostreno.cz

Kuřecí plátky s limetkovou strouhankou

Plátky kuřecího masa v limetkové panko strouhance, pečené v troubě.

17.04.2020 lentilka
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

1580 kJ / 377 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Strouhanku smíchejte s limetkovou kůrou.
  3. Kuřecí maso osolte, opepřete a uložte do malé, vymazané zapékací misky.
  4. Maso pokapejte limetkovou šťávou a potřete majonézou.
  5. Nakonec maso posypte panko strouhankou a lehce ji přitlačte k masu.
  6. Na každý kousek masa položte plátek másla.
  7. Maso přikryjte, dejte do trouby a pečte doměkka.
  8. Před podáváním posypte nakrájenou petrželkou.

TIP:

Panko strouhanka má hrubší strukturu, vypadá jako drobné vločky. Na rozdíl od normální strouhanky, která se připravuje ze starších rohlíků, veky nebo světlého chleba, který se nechá proschnout a poté se rozmixuje najemno, se panko vyrábí z čerstvého chleba a mixuje se nebo strouhá nahrubo.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    190,77 g
  • Sacharidy:

    192,84 g
    • Cukry:

      17,14 g
  • Tuky:

    375,46 g
  • Vláknina:

    14,10 g

Aktivita pro spálení:

1206 kcal
150

minut jízdy na kole

114

minut běhu

360

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí sekaná v anglické slanině

(3 hlasů)
2h a 0min
1275 kJ

Kuřecí paličky pečené s bramborami

(2 hlasů)
1h a 20min
462 kJ

Kuřecí placičky pečené v troubě

(4 hlasů)
1h a 25min
647 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kuřecí plátky s limetkovou strouhankou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba