Prostreno.cz

Plněné vepřové panenky

Dokonalý, sváteční hlavní chod. Slanina se postará o to, aby panenka zůstala šťavnatá a aby krásně voněla.

12.05.2020 sun
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

855 kJ / 204 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Zeleninu nasypte do rendlíku, zalijte 200 ml osolené vody a duste 10 minut, pak zeleninu sceďte a nechte vychladnout.
  2. Vychladlou zeleninu nasekejte nahrubo.
  3. Každou vepřovou panenku uprostřed nařízněte a vytvořte plát.
  4. Maso lehce naklepejte, osolte, opepřete, posypte šalvěji a tymiánem.
  5. Na každý plát položte 3 plátky slaniny.
  6. Na pláty masa rozdělte nasekanou zeleninu a posypte ji nakrájenou petrželkou.
  7. Pláty masa stočte jako roládu a ovažte je potravinářským provázkem.
  8. Maso položte do olejem vytřeného pekáčku, dejte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 10 minut.
  9. Mezitím v rendlíku smíchejte 350 ml vody, sypký vývar, hořčici, nakrájenou petrželku a instantní jíšku. Podle chuti osolte a přiveďte k varu, míchejte, až se vše spojí.
  10. Připravenou omáčku přilijte k masu. Pečte, až je maso měkké.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    319,14 g
  • Sacharidy:

    47,68 g
    • Cukry:

      26,39 g
  • Tuky:

    286,34 g
  • Vláknina:

    10,15 g

Aktivita pro spálení:

602 kcal
75

minut jízdy na kole

57

minut běhu

179

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g

směs mražený zelenina

35 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,3 g

jíška

500 kcal / 100g
B5 g
S40 g
T50 g

tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Plněné vepřové panenky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba