Prostreno.cz

Dušené bílé fazole se zeleninou

Původem řecké jídlo,které se obvykle připravuje z obřích bílých fazolí, v tomto receptu jsou použité klasické bílé fazole. Spolu se zeleninou je to vydatné hlavní jídlo.

17.05.2020 Mikeš
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

426 kJ / 101 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z listů kapusty odstraňte tuhý řapík a listy lehce naklepejte. Listy nakrájejte na silnější proužky.
  2. Zahřejte olej ve větším rendlíku, nebo pánvi na středně nízkou teplotu.
  3. Přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět.
  4. Přidejte oloupaný, nakrájený česnek oloupaná, nakrájená rajčata, nakrájené listy kapusty, nasekaná sušená rajčata a duste 5 minut.
  5. Rajčata zalijte vývarem, přidejte scezené, propláchnuté fazole, podle chuti osolte, posypte oreganem a duste 10 minut.
  6. Podávejte s čerstvým chlebem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,82 g
  • Sacharidy:

    274,88 g
    • Cukry:

      127,56 g
  • Tuky:

    141,44 g
  • Vláknina:

    55,57 g

Aktivita pro spálení:

578 kcal
72

minut jízdy na kole

55

minut běhu

172

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka z bílých fazolí s řapíkatým celerem

(2 hlasů)
50min
253 kJ

Fazolová polévka s pečeným česnekem

(4 hlasů)
1h a 20min
304 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušené bílé fazole se zeleninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba