Prostreno.cz

Hovězí roštěná s višňovou omáčkou

Plátky hovězí roštěné s jemnou omáčkou z višní. Překvapí vás skvělá chuť této zajímavé kombinace.

21.07.2020 lanvin
1h a 35min

20min příprava

1h a 15min vaření

727 kJ / 173 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso potřete 2 lžícemi oleje, hořčicí, maso osolte, opepřete, posypte lístky tymiánu a dejte do vhodné misky s víčkem. Misku uzavřete a nechte v chladničce minimálně 2 hodiny.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. Maso zlehka osušte a pak zprudka opečte ze všech stran v pánvi na 2 lžících olivového oleje aby se maso zatáhlo.
  4. Maso dejte do pekáčku, podlijte 300 ml vývaru, a pečte přikryté v předehřáté troubě přibližně hodinu, nebo až je maso měkké.
  5. Měkké maso vyndejte z trouby a nechte ho odpočinout minimálně 15 minut.
  6. Během pečení si připravte omáčku: Do rendlíku nasypte vypeckované višně.
  7. Přidejte vývar, červené víno, smetanu, sůl a cukr. Vařte 15 minut.
  8. Omáčku zahustěte kukuřičným škrobem.
  9. Hotové maso nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    195,85 g
  • Sacharidy:

    110,22 g
    • Cukry:

      31,60 g
  • Tuky:

    191,19 g
  • Vláknina:

    6,52 g

Aktivita pro spálení:

792 kcal
99

minut jízdy na kole

75

minut běhu

236

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí roštěná s višňovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba