Prostreno.cz

Krůtí stehna s pórkem

Chuť krůtích stehen je dobré vždy zvýraznit – záleží na vás, jestli přidáte bylinky, nebo ostřejší koření, a zda je podlijete vínem či pivem.

04.08.2020 Mikeš
1h a 55min

25min příprava

1h a 30min vaření

810 kJ / 193 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli, očištěný pórek i s kouskem zelené části a očištěnou mrkev nakrájejte na plátky.
  2. Omytá rajčata nakrájejte.
  3. Krůtí paličky dobře osolte a uložte je do pekáčku.
  4. Přisypte nakrájenou cibuli a mrkev, maso podlijte vínem, nebo pivem, přidejte bobkový list a maso posypte kořením, přikryté pečte v troubě 45 minut.
  5. Pak k masu přisypte pórek, oloupané stroužky česneku a rajčata.
  6. Přidejte plátky másla, podle potřeby ještě podlijte vínem, nebo pivem a maso dopečte doměkka.
  7. Před podáváním posypte jemně nasekanou petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    181,35 g
  • Sacharidy:

    420,12 g
    • Cukry:

      32,14 g
  • Tuky:

    288,63 g
  • Vláknina:

    136,30 g

Aktivita pro spálení:

1196 kcal
149

minut jízdy na kole

113

minut běhu

357

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Krůtí stehna s pórkem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba