Prostreno.cz

Moravský vrabec se špenátem

Moravský vrabec se špenátem nebo se zelím je česká klasika, kterou musí umět každá hospodyňka. Ideálně se hodí jako slavnostnější nedělní oběd, pro tatínka se sklenkou vychlazeného piva.

55min

15min příprava

40min vaření

489 kJ / 116 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso omyjte, odblaňte a nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte na kostičky, na oleji orestujte do zlatova a přidejte maso. Osmahněte jej po všech stranách, aby se zatáhlo. Přidejte sůl, pepř, kmín. Podlijte cca 2 dcl vody a dejte péct v zakrytém pekáči na 40 minut při 170 °C. V průběhu pečení promíchávejte.
  2. Moravský vrabec se špenátem je nejčastěji podáván s bramborovým knedlíkem nebo bramborem.

TIP:

Pokud nemáte radi špenát, lze ho nahradit zelím. Stejně tak místo houskových knedlíků, budou chutnat i bramborové nebo chlupaté knedlíky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    156,76 g
  • Sacharidy:

    90,88 g
    • Cukry:

      21,57 g
  • Tuky:

    137,60 g
  • Vláknina:

    20,57 g

Aktivita pro spálení:

568 kcal
71

minut jízdy na kole

54

minut běhu

169

minut uklízení





Podobné recepty

Plátky svíčkové s houbami

(18 hlasů)
50min
1111 kJ

Hovězí na pivu

(9 hlasů)
1h a 35min
809 kJ

Vepřová panenka s cibulí

(19 hlasů)
60min
542 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Moravský vrabec se špenátem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba