Prostreno.cz

Pošírovaná vejce se špenátem a pórkem

Pošírovaná (nebo také ztracená ) vejce se hodí do salátu, na steak, na žemli s holandskou omáčkou jako vejce Benedikt, nebo jen tak posolené a opepřené s toustem k snídani. V tomto receptu se podává s dušenou zeleninou.

06.08.2020 lanvin
40min

15min příprava

25min vaření

261 kJ / 62 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěný pórek nakrájejte na plátky, můžete nakrájet i kousek zelené části.
  2. V rendlíku, nebo větší pánvi rozehřejte máslo a olej.
  3. Přisypte nakrájený pórek a duste 5 minut.
  4. Přidejte špenát, osolte, opepřete a míchejte 1-2 minuty.
  5. Do hrnce nalijte vodu, přidejte ocet a sůl. Vodu přiveďte těsně pod bod varu a pomalu do ní vyklepněte vajíčka, která pomocí lžíce „zabalte„ – bílek obalte kolem žloutku. Vařte 2−3 minuty, poté opatrně vyjměte z vody a podle chuti opepřete.
  6. Pórek se špenátem podávejte s připraveným vejcem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,71 g
  • Sacharidy:

    29,55 g
    • Cukry:

      6,26 g
  • Tuky:

    94,19 g
  • Vláknina:

    8,50 g

Aktivita pro spálení:

411 kcal
51

minut jízdy na kole

39

minut běhu

122

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pošírovaná vejce se špenátem a pórkem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba