Prostreno.cz

Sekaná s karamelizovanou cibulí

Sekaná, zdálo by se, že je to obyčejné, jednoduché jídlo. Z vybraných surovin ve správném poměru z ní ovšem můžete vykouzlit pokrm, po kterém se ve vaší kuchyni jen zapráší.

11.08.2020 sun
1h a 40min

25min příprava

1h a 15min vaření

906 kJ / 216 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi rozehřejte sádlo, přisypte na plátky nakrájenou cibuli, posypte ji lžíci cukru a na mírném ohni duste za občasného míchání 15-20 minut.nPodle chuti cibuli osolte.
  2. Předehřejte troubu na 200 °C.
  3. Ve velké míse smíchejte mleté maso, jemně nakrájenou šalotku, lístky tymiánu, prolisovaný česnek, vejce, strouhanku, pepř a podle chuti sůl.
  4. Vše důkladně promíchejte a vytvarujte „šišku“, položte ji do pekáčku vymazaného olejem, podlijte malým množstvím vody, nebo vývarem a pečte přikryté v předehřáté troubě přibližně hodinu. Sekanou dopečte odkrytou.
  5. Hotovou sekanou posypte sýrem, připravenou cibulí a dejte zpět na 5 minut do trouby.

TIP:

Pravý sýr Gruyére víceméně odpovídá ementálu (Primátor, Madeland) a v receptech se dá celkem bez problémů těmito sýry nahradit. Tymiánových lístků by mělo být přibližně 3-4 lžíce.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    321,86 g
  • Sacharidy:

    119,42 g
    • Cukry:

      41,22 g
  • Tuky:

    239,95 g
  • Vláknina:

    13,44 g

Aktivita pro spálení:

668 kcal
83

minut jízdy na kole

63

minut běhu

199

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Sekaná s karamelizovanou cibulí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba