Prostreno.cz

Dýňové lasagne

Pokud patříte mezi milovníky dýní, tak dýňové lasagne musíte určitě vyzkoušet, jsou velmi chutné.

10.09.2020 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

685 kJ / 163 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou a semínek zbavenou dýni nakrájejte na asi centimetrové kostičky.
  2. Opláchněte rozmarýn a nasekejte ho najemno.
  3. Na nepřilnavé pánvi osmahněte na oleji česnek, přidejte nasekaný rozmarýn a krátce osmahněte. Poté česnek vyjměte.
  4. Do pánve přilijte zeleninový vývar, nechte krátce provonět rozmarýnem a přidejte kostičky dýně. Krátce restujte, aby dýně změkla.
  5. Připravte si bešamel (suroviny na omáčku): v hrnci rozpusťte máslo, za stálého míchání přidejte mouku a lehce orestujte. Přilijte vlažné mléko, opět za stálého míchání, aby se nevytvořily hrudky, jemně provařte a před sejmutím z plotny přidejte špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Do hotového bešamelu vmíchejte nastrouhaný sýr.
  6. Nyní vezměte zapékací mísu a jako první do ní nalijte vrstvu bešamelu. Na bešamel rozložte lasagne a zakryjte je opět bešamelem. Nyní přidejte vrstvu dýně. Na dýni rozložte lasagne, tentokrát ale ve směru napříč oproti první vrstvě, na ně bešamel a pak dýni. Takto pokračujte dále do vyčerpání surovin. Poslední vrstvu by měla tvořit dýně.
  7. Nakonec posypte nastrouhaným sýrem a dejte péct do trouby rozpálené na 180 °C. Pečte přibližně 20 minut.

TIP:

Do lasagní vybírejte spíše aromatické sýry, kvalitní sýr dodá jídlu tu opravdovou chuť.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    114,41 g
  • Sacharidy:

    514,23 g
    • Cukry:

      38,91 g
  • Tuky:

    106,62 g
  • Vláknina:

    31,12 g

Aktivita pro spálení:

865 kcal
108

minut jízdy na kole

82

minut běhu

258

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dýňové lasagne

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba