Prostreno.cz

Broskvová pěna

Lahodný dezert z kompotovaných broskví s bílým jogurtem. Stejně tak můžete použít zralé, oloupané čerstvé broskve.

25.09.2020 lentilka
30min

30min příprava

282 kJ / 67 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Třetinu kůry z pomeranče nastrouhejte na jemném struhadle.
  2. Pak pomeranč rozkrojte a šťávu vymačkejte.
  3. Kompotované broskve vložte do sítka a nechte je důkladně odkapat (šťávu z kompotu si ponechte).
  4. Broskve vložte do mixéru, přidejte pomerančovou šťávu, nastrouhanou kůru a vše rozmixujte na jemnou kaši.
  5. Práškovou želatinu smíchejte s troškou broskvové šťávy a nechte ji nabobtnat. Pak ji ještě nechte rozpustit v misce ponořené do horké vodní lázně.
  6. Pak želatinu vmíchejte do rozmixovaného broskvového pyré.
  7. Přidejte bílý jogurt a dobře promíchejte.
  8. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zamíchejte do broskvové směsi.
  9. Broskvovou pěnu rozdělte do skleniček.
  10. Před podáváním můžete posypat troškou skořice.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,09 g
  • Sacharidy:

    130,72 g
    • Cukry:

      19,65 g
  • Tuky:

    5,79 g
  • Vláknina:

    6,98 g

Aktivita pro spálení:

188 kcal
23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

56

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Broskvová pěna

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba