Prostreno.cz

Vepřová panenka s hořčicovou omáčkou

Šťavnatá vepřová panenka s omáčkou s bílým vínem, hořčicí a petrželkou.

02.10.2020 Mikeš
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

665 kJ / 158 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejte máslo a olej, přisypte oloupanou, nakrájenou šalotku, přidejte vepřovou panenku a maso orestujte ze všech stran.
  2. Maso zalijte vínem, přidejte hořčici, v teplé vodě rozmíchaný sypký vývar a maso duste doměkka. Maso podle chuti osolte a opepřete.
  3. Měkké maso vyndejte a nakrájejte na plátky.
  4. Omáčku zahustěte instantní jíškou, zjemněte smetanou a povařte 10 minut. Pak do omáčky vmíchejte nakrájenou petrželku.
  5. Do omáčky vložte zpět maso a maso už jen prohřejte.

TIP:

Pokud chcete omáčku pikantnější chuti, použijte dijonskou hořčici.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    180,32 g
  • Sacharidy:

    82,31 g
    • Cukry:

      27,74 g
  • Tuky:

    179,12 g
  • Vláknina:

    13,02 g

Aktivita pro spálení:

755 kcal
94

minut jízdy na kole

71

minut běhu

225

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřová panenka na zelenině

(2 hlasů)
1h a 25min
570 kJ

Vepřová panenka s jablky a houbami

(3 hlasů)
1h a 20min
659 kJ

Vepřová panenka v rozmarýnové omáčce

(1 hlasů)
1h a 10min
641 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Zelená paprika

22,9 kcal / 100g
B0,72 g
S4,78 g
T0,11 g

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g

plnotučná hořčice

66 kcal / 100g
B4 g
S5 g
T6 g

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s hořčicovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba