Prostreno.cz

Vepřová panenka v rozmarýnové omáčce

Šťavnatá vepřová panenka s rozmarýnovou omáčkou s bílým vínem a houbami.

25.02.2020 Mikeš
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

641 kJ / 153 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejte máslo a olej, přisypte nakrájenou šalotku, přidejte vepřovou panenku a orestujte maso ze všech stran.
  2. Maso zalijte vínem, vývarem, přisypte nakrájené houby, rozmarýn a maso duste doměkka. Maso podle chuti osolte a opepřete.
  3. Měkké maso vyndejte a nakrájejte na plátky.
  4. Omáčku zahustěte instantní jíškou, zjemněte smetanou a povařte 10 minut.
  5. Do omáčky vložte zpět maso a maso už jen prohřejte.

TIP:

Ne každý má rád rozmarýn, můžete použít i jinou oblíbenou bylinku. Například šalvěj, nebo libeček apod.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    197,94 g
  • Sacharidy:

    84,61 g
    • Cukry:

      19,74 g
  • Tuky:

    198,19 g
  • Vláknina:

    13,20 g

Aktivita pro spálení:

791 kcal
98

minut jízdy na kole

75

minut běhu

236

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřová plec na zelenině

1h a 25min
882 kJ

Lehký zeleninový guláš s masem

(2 hlasů)
1h a 25min
398 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

jíška

500 kcal / 100g
B5 g
S40 g
T50 g

rozmarýn čerstvý

131 kcal / 100g
B3 g
S20 g
T5 g

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka v rozmarýnové omáčce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba