Prostreno.cz

Podzimní houbové rizoto

Recept pro všechny milovníky hub. Rýže v rizotu by měla být vláčná, ale ne rozvařená.

22.10.2020 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

443 kJ / 105 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné houby nakrájejte na plátky, malé nechte vcelku, nebo je jen překrojte.
  2. Rýži uvařte podle návodu na obalu, místo vody na vaření použijte vývar.
  3. V hrnci na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte houby, víno a za častého míchání je restujte, až se z hub odpaří tekutiny.
  4. Houby vmíchejte do uvařené rýže, přidejte smetanu, podle chuti osolte, opepřete, promíchejte a prohřejte.
  5. Před podáváním posypte rizoto strouhaným sýrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    94,92 g
  • Sacharidy:

    433,86 g
    • Cukry:

      13,89 g
  • Tuky:

    140,90 g
  • Vláknina:

    5,00 g

Aktivita pro spálení:

721 kcal
90

minut jízdy na kole

68

minut běhu

215

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Podzimní houbové rizoto

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba