Prostreno.cz

Pivní cibulová polévka

Jeden z mnoho receptů na cibulovou polévku. Připravuje se s pivem a podává s tousty s hermelínem.

11.11.2020 sun
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

335 kJ / 80 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V rendlíku nechte rozpustit máslo tak, aby se nepřipálilo.
  2. V rozpuštěném másle na mírném ohni orestujte oloupanou cibuli, nakrájenou na tenké plátky. Posypte ji cukrem a za stálého míchání ji nechte zkaramelizovat.
  3. Když cibule zhnědne, zasypte ji hladkou moukou, přidejte rajský protlak a nasekaný česnek.
  4. Tento základ nechte ještě asi tři minuty podusit, zalijte pivem, přiveďte k varu a vařte 5 minut.
  5. Přilijte hovězí vývar, ochuťte pepřem, solí a na mírném ohni vařte přibližně 15 minut.
  6. Během vaření polévky nakrájejte bagetu na plátky a opečte ji z obou stran v pánvi na oleji.
  7. Na toasty položte malé plátky hermelínu a zapečte je buď ve vyhřáté troubě.
  8. Polévku podávejte s tousty, posypanou nakrájenou pažitkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,39 g
  • Sacharidy:

    261,86 g
    • Cukry:

      41,46 g
  • Tuky:

    112,09 g
  • Vláknina:

    15,28 g

Aktivita pro spálení:

539 kcal
67

minut jízdy na kole

51

minut běhu

160

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pivní cibulová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba