Prostreno.cz

Kapr na pivu

Pivo není jen dobrý nápoj, ale také skvělá surovina na vaření. Vyzkoušejte kapra dušeného na pivu s kořenovou zeleninou a strouhaným perníkem.

13.11.2020 lanvin
1h a 45min

30min příprava

1h a 15min vaření

486 kJ / 116 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Rybu důkladně omyjte a pokapejte octem.
  2. Rybu přikryjte a nechte 30 minut v chladničce, pak rybu opláchněte pod vodou a osolte ji.
  3. Oloupejte polévkovou zeleninu a cibuli.
  4. Zeleninu nakrájejte na malé kousky a ve velké pánvi na másle s olejem zeleninu orestujte 5-10 minut.
  5. Přidejte polovinu piva, koření a vařte 10 minut.
  6. Přidejte nastrouhaný perník a zbývající pivo.
  7. Směs promíchejte a na zeleninu položte kapra, duste 30-40 minut, podle velikosti ryby. Jednou rybu opatrně otočte.
  8. Hotového kapra vyndejte opatrně na talíř.
  9. Mouku promíchejte s trochou studené vody a přidejte k omáčce, dochuťte solí, pepřem, limetkovou šťávou a vařte 5 minut, nebo až omáčka zhoustne, pak omáčku přeceďte.
  10. Nakrájeného kapra podávejte s omáčkou, nakrájenou limetkou, ozdobeného petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    327,30 g
  • Sacharidy:

    239,29 g
    • Cukry:

      28,70 g
  • Tuky:

    159,48 g
  • Vláknina:

    55,72 g

Aktivita pro spálení:

744 kcal
93

minut jízdy na kole

70

minut běhu

222

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

limetka

30 kcal / 100g
B0,4 g
S10 g
T0 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

strouhaný perník

350 kcal / 100g
B7 g
S65 g
T10 g

nové koření

265 kcal / 100g
B3 g
S52 g
T5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kapr na pivu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba