Prostreno.cz

Žebra pečená na pivu

Recept na šťavnatá žebírka, pečená v pivu a zelenině.

02.09.2011 lanvin
1h a 45min

15min příprava

1h a 30min vaření

930 kJ / 222 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytá žebra nakrájejte na kousky a opečte je ze všech stran na oleji. Opečená žebra přeložte do pekáčku.
  2. Na stejném oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Cibuli i s olejem přidejte do pekáčku.
  3. Očištěnou mrkev a petržel nakrájejte na kolečka a přidejte k masu. Posypte solí, pepřem, zalijte pivem, přikryjte a pečte v troubě 90 minut na 190°C. Půl hodiny před dopečením maso odkryjte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    247,80 g
  • Sacharidy:

    65,31 g
    • Cukry:

      21,46 g
  • Tuky:

    391,34 g
  • Vláknina:

    10,68 g

Aktivita pro spálení:

1347 kcal
168

minut jízdy na kole

128

minut běhu

402

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená žebírka na medu

(22 hlasů)
2h a 5min
1160 kJ

Vepřová žebírka v marinádě z whisky

(22 hlasů)
1h a 50min
1165 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Petržel

36 kcal / 100g
B3 g
S6 g
T0,7 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Žebra pečená na pivu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba