Prostreno.cz

Treska na rajčatech

Kdo má rád ryby, pochutná si. Zdravý pokrm z tresky, rajčat a bylinek.

09.09.2011 lanvin
45min

25min příprava

20min vaření

649 kJ / 155 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Citronovou šťávu z 1 citrónu promíchejte s 2 snítkami nasekaného tymiánu a solí. Omyté porce tresky touto marinádou přelijte, promíchejte a nechte 15 minut stát.
  2. Pak obalte filety v hladké mouce a na oleji (4 lžíce oleje odložte) zvolna opečte dozlatova.
  3. Rajčata spařte vařící vodou a oloupejte je. Nakrájejte rajčata na kostky a na pánvi se 4 lžícemi oleje rajčata spolu s bobkovým listem a zbylým nasekaným tymiánem poduste. Osolte.
  4. Na talíři přelijte opečené filety omáčkou z rajčat a podávejte posypané zelenou petrželkou.

TIP:

Treska je velmi dietní a oblíbená ryba. Má měkké, bílé a chutné maso.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    231,75 g
  • Sacharidy:

    446,50 g
    • Cukry:

      13,40 g
  • Tuky:

    135,05 g
  • Vláknina:

    100,30 g

Aktivita pro spálení:

741 kcal
92

minut jízdy na kole

70

minut běhu

221

minut uklízení





Podobné recepty

Roládky z tresky

(15 hlasů)
30min
824 kJ

Treska na zelenině

(17 hlasů)
60min
337 kJ

Plněná treska

(18 hlasů)
50min
505 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Omeleta s jarní cibulkou

35min
(31 hlasů)

Valentýnské tousty

15min
(20 hlasů)

Omeleta s parmezánem

35min
(20 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Treska na rajčatech

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba