Prostreno.cz

Treska na zelenině

Treska je velice chutná mořská ryba. Se zeleninou bude na vašem stole vynikat chuťově i vzhledově.

21.02.2011 lanvin
60min

15min příprava

45min vaření

337 kJ / 80 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytou a osušenou rybu pokapejte citronovou šťávou a nechte stát 10 minut. Omytou neoloupanou cuketu a omytá rajčata nakrájejte na plátky.
  2. Zapékací mísu vymažte máslem a naskládejte do ní rajčata a cuketu, osolte, opepřete. Zbytek másla promíchejte s nasekanou pažitkou, kerblíkem a troškou soli.
  3. Do ryby udělejte nožem zářezy. Rybu potřete důkladně máslem s bylinkami. Přikryjte a dejte péct do trouby na 40-45 minut. Před dopečením odkryjte, aby ryba získala propečenou "kůrku". Podávejte s bramborem.

TIP:

Bílé maso tresky je libové a má příjemně jemnou chuť.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    118,92 g
  • Sacharidy:

    54,77 g
    • Cukry:

      20,78 g
  • Tuky:

    80,62 g
  • Vláknina:

    15,42 g

Aktivita pro spálení:

460 kcal
57

minut jízdy na kole

43

minut běhu

137

minut uklízení





Podobné recepty

Treska s rozinkovou omáčkou

(14 hlasů)
60min
831 kJ

Treska s pórkem

(13 hlasů)
50min
655 kJ

Treska v kari těstíčku

(17 hlasů)
35min
731 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Treska na zelenině

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba