Prostreno.cz

Pórkový krém s chřestem

Výborná,jemná polévka : část polévky , kterou rozmixujete ,polévku zdravě zahustí.

23.03.2021 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

36 kJ / 8 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci na másle orestujte pórek nakrájený na plátky a 4 očištěné,nakrájené stonky chřestu.
  2. Zeleninu zalijte vodou ,přisypte sypký vývar a přidejte tymián.Vařte,až je zelenina měkká.
  3. Mezitím vložte zbytek očištěného chřestu do vařící osolené vody a vařte 3-4 minuty.
  4. Chřest sceďte ,přelijte studenou vodou,nechte okapat a pak chřest nakrájejte na větší kousky.
  5. Z polévky vyndejte tymián , větší polovinu polévky rozmixujte a smíchejte s nerozmixovanou polévkou.
  6. Polévku dochuťte solí a pepřem.
  7. Polévku podávejte se smetanou a kousky chřestu .

TIP:

Místo vody a sypkého bujónu , použijte slabý domácí zeleninový vývar.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    2,88 g
  • Sacharidy:

    9,52 g
    • Cukry:

      1,43 g
  • Tuky:

    36,97 g
  • Vláknina:

    4,10 g

Aktivita pro spálení:

72 kcal
9

minut jízdy na kole

6

minut běhu

21

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pórkový krém s chřestem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba