Prostreno.cz

Jehněčí kýta s barevnou paprikou

V Čechách není jehněčí maso tak rozšířené, ale v období Velikonoc se na naše stoly dostává čím dál častěji.
25.03.2021 sun
1h a 5min

35min příprava

30min vaření

1325 kJ / 316 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na širší nudličky .
  2. Promíchejte zázvor, jemně nasekaný česnek a nastrouhanou limetkovou kůru z dobře omyté limetky ,přidejte na proužky nakrájené maso, 5 lžic oleje ,promíchejte a nechte 60 minut v chladu.
  3. Pak maso i s olejem nasypte do velké pánve ,nebo woku.
  4. Za stálého míchán jehněčí maso zvolna opečte-přibližně 5 minut.
  5. Přidejte na proužky nakrájenou papriku ,podle chuti osolte a restujte 5 minut.
  6. Smíchejte kukuřičný škrob se sojovou omáčkou a šťávou z limetky , směsí zalijte jehněčí maso se zeleninou a míchejte dalších přibližně 5 minut ,nebo až je maso měkké.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    178,22 g
  • Sacharidy:

    23,03 g
    • Cukry:

      1,14 g
  • Tuky:

    237,19 g
  • Vláknina:

    1,92 g

Aktivita pro spálení:

737 kcal
92

minut jízdy na kole

70

minut běhu

220

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

limetka

30 kcal / 100g
B0,4 g
S10 g
T0 g

zázvor kořen čerstvý

80 kcal / 100g
B1 g
S17 g
T0,7 g

škrob

381 kcal / 100g
B0,1 g
S91 g
T0,6 g

Zelená paprika

22,9 kcal / 100g
B0,72 g
S4,78 g
T0,11 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kýta s barevnou paprikou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba