Prostreno.cz

Marinované , grilované rybí špízy

Pikantní , marinované rybí špízy . Grilování a marináda skvěle zvýrazní chuť ryby.

23.06.2021 lentilka
1h a 5min

45min příprava

20min vaření

257 kJ / 61 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 600 g chlazeného rybího filé
  • 1 ks velká červená paprika
  • 3 ks lahůdkové cibulky
  • Na marinádu
  • 1 ks čerstvého zázvoru - velký přibližně 5 x 5 cm
  • 4 lžíce bio sójové omáčky
  • 80 ml limetkové šťávy
  • 1 lžička tabasca

Postup přípravy

  1. Cibulky nakrájejte tak , aby se daly navlíknout na špíz.
  2. Očištěný zázvor nakrájejte na velmi tenké nudličky.
  3. Rybí filé nakrájejte na kostky o velikosti přibližně 5 x 5 cm.
  4. Červenou papriku nakrájejte na stejně velké kousky jako rybí filé.
  5. V malé , ploché misce smíchejte limetkovou šťávu,sojovou omáčku , tabasco a nakrájený zázvor.
  6. Do takto připravené směsi vložte kostky ryby a opatrně je promíchejte , nechte 20 minut marinovat .
  7. Poté ryby navlečte střídavě s paprikou a cibulkou na kovové, nebo bambusové špízy. Bambusové špízy nechte předem namočené ve vodě , stačí 20 minut.
  8. Ryby grilujte na středně předehřátém grilu přibližně 20 minut.
  9. Můžete je potírat směsí , ve které jste ryby marinovali.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,92 g
  • Sacharidy:

    33,55 g
    • Cukry:

      2,30 g
  • Tuky:

    1,06 g
  • Vláknina:

    4,60 g

Aktivita pro spálení:

36 kcal
4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

10

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

tabasco

12 kcal / 100g
B2 g
S1 g
T0,1 g

jarní cibulka

32 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,2 g

Červená paprika

31,3 kcal / 100g
B0,9 g
S6,65 g
T0,13 g

Limetková šťáva

25 kcal / 100g
B0 g
S8 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Marinované , grilované rybí špízy

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba