Prostreno.cz

Vepřová panenka s Calvadosem a ostružinami

Velmi netradiční recept z francouzské kuchyně. Ostružiny a Calvados dodají masu skvělou chuť. Nebojte se spojení masa a ostružin a určitě vyzkoušejte .

07.07.2021 sun
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

731 kJ / 174 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku potřete olejem , osolte a opepřete podle chuti.
  2. Maso stáhněte potravinářským provázkem do pevnějšího tvaru. Zejména slabé konce panenky zahněte pod maso a provázkem je upevněte, jinak se příliš brzy v troubě vysuší a ztvrdnou.
  3. Předehřejte troubu na teplotu 190 °C.
  4. V pánvi na oleji opečte maso ze všech stran,aby se zatáhlo.
  5. Opečené maso položte do zapékací misky .
  6. K masu přidejte snítky rozmarýnu , maso podlijte vývarem , přikryjte a dejte na 20 minut do trouby.
  7. Maso přelijte Calvadosem , přisypte k němu ostružiny a dejte odkryté zpět na 15- 20 minut do trouby.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    182,55 g
  • Sacharidy:

    56,79 g
    • Cukry:

      10,37 g
  • Tuky:

    121,88 g
  • Vláknina:

    26,60 g

Aktivita pro spálení:

632 kcal
79

minut jízdy na kole

60

minut běhu

188

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Vejce benedikt

35min
(2 hlasů)

Omeleta s parmezánem

35min
(20 hlasů)

Omeleta s banánem

20min
(13 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s Calvadosem a ostružinami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba