Prostreno.cz

Pečená zelenina se sýrovým přelivem

I ti , co zeleninu moc nemusí , si pečenou zeleninu určitě zamilují . Hodí se k masu , chutná jako hlavní chod a není náročná na přípravu .

22.07.2021 Mikeš
55min

25min příprava

30min vaření

202 kJ / 48 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 1 kg směs zeleniny - např. růžičková kapusta , květák , brokolice
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 l vody
  • Na přeliv
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 700 ml mléka
  • 100 g strouhaného sýra - gouda,čedar,nebo niva
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého černého pepř
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Květák a brokolici rozdělte na malé růžičky , očištěnou růžičkovou kapustu můžete nechat vcelku .
  2. Zeleninu uvařte v osolené vodě skoro doměkka a pak ji sceďte.
  3. Ve větším rendlíku rozehřejte máslo , přisypte mouku a minutu míchejte .
  4. Přilijte mléko , přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 5 minut .
  5. Nakonec vmíchejte sýr a nechte ho rozpustit. Podle chuti osolte a opepřete.
  6. Zeleninu nasypte do vymazané zapékací misky , přelijte připravenou směsí a zeleninu dejte na 15 minut do trouby předehřáté na 190°C .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,06 g
  • Sacharidy:

    52,16 g
    • Cukry:

      28,36 g
  • Tuky:

    105,75 g
  • Vláknina:

    0,90 g

Aktivita pro spálení:

279 kcal
34

minut jízdy na kole

26

minut běhu

83

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

strouhaný perník

350 kcal / 100g
B7 g
S65 g
T10 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená zelenina se sýrovým přelivem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba