Prostreno.cz

Rybí filé s koprovou omáčkou

Opečené rybí filety se smetanovo- koprovou omáčkou .

30.07.2021 Mikeš
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

2519 kJ / 602 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 4 porce chlazeného rybího filé á 180 g - nejlépe treska
  • 1 ks malá cibule - oloupaná,drobně nakrájená
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 lžíce barevného pepře
  • Na omáčku
  • 300 ml 33% smetany
  • 1.5 lžičky kukuřičného škrobu
  • 0.5 hrnku čerstvého , nakrájeného kopru
  • 0.5 lžíce strouhané citronové kůry
  • 2 špetky soli
  • 1 lžička pískového cukru

Postup přípravy

  1. V rendlíku zahřejte smetanu , ve které rozmíchejte kukuřičný škrob , přiveďte k varu a vařte 10 minut .
  2. Smetanu dochuťte solí , cukrem a odstavte z ohně.
  3. Do smetany vmíchejte nasekaný kopr a citronovou kůru .
  4. Na 2 lžících oleje a dvou lžících másla nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  5. Porce ryby osolte , přidejte je k cibuli , posypte pepřem a opečte je z obou stran dozlatova.
  6. Ryby podávejte přelité omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,75 g
  • Sacharidy:

    21,66 g
    • Cukry:

      6,17 g
  • Tuky:

    54,81 g
  • Vláknina:

    3,75 g

Aktivita pro spálení:

141 kcal
17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rybí filé s koprovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba