Prostreno.cz

Filety z okouna se smetanovou omáčkou

Základem úspěchu jsou jednoduše zpracované prvotřídní suroviny .

13.08.2021 Mikeš
1h a 20min

35min příprava

45min vaření

794 kJ / 189 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Na lžíci oleje nechte zesklovatět oloupanou , drobně nakrájenou cibuli.
  2. Přisypte mouku a minutu míchejte .
  3. Za stálého míchání přilijte vývar , smetanu a vařte 5 minut .
  4. Přidejte citronovou kůru , mleté mandle a omáčku podle chuti osolte a opepřete . Vařte 5 minut.
  5. Nakonec do omáčky vmíchejte estragon a dochuťte citronovou šťávou .
  6. V rendlíku rozehřejte 2 lžíce másla a lžíci oleje .
  7. Přidejte na plátky nakrájenou šalotku a houby. Restujte 5 minut , podle chuti osolte .
  8. Filety okouna naporcujte , osolte,opepřete ,pokapejte je citronovou šťávou a opečte je v pánvi na 2 lžících oleje a lžíci másla .
  9. Filety okouna podávejte s omáčkou a restovanými hříbky se šalotkou.
  10. Vše posypte nakrájenou petrželkou .

TIP:

Připravený pokrm můžete posypat oříšky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,91 g
  • Sacharidy:

    75,31 g
    • Cukry:

      14,48 g
  • Tuky:

    114,28 g
  • Vláknina:

    16,60 g

Aktivita pro spálení:

325 kcal
40

minut jízdy na kole

30

minut běhu

97

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Květákový mozeček

25min
(1 hlasů)

Pečené kuřecí paličky

1h a 10min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Filety z okouna se smetanovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba