Prostreno.cz

Sendvičový chléb

Nadýchaná textura chleba , je fantastický na snídani, ať už ho doplníte domácím džemem , nebo z něj uděláte typický francouzský toast.

10.09.2021 lentilka
2h a 50min

2h a 30min příprava

20min vaření

1218 kJ / 291 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Do vlařné vody nasypte cukr , droždí , přikryjte a nechte vzejít kvásek.
  2. Do mísy kuchyňského robota nasypte prosetou mouku a sůl.
  3. Přidejte olej a kvásek.
  4. Nechte míchat ,až se vše důkladně spojí a vznikne hladké těsto . Těsto můžete ještě propracovat rukama na pracovní ploše.
  5. Těsto dejte do misky,přikryjte utěrkou a nechte vykynout.
  6. Vykynuté těsto položte na pracovní plochu a vytáhněte ho do stran ,aby vznikl obdélník.
  7. Pak těsto „srolujte „ vznikne tak bochník, který vložte do vymazané, pečícím papírem vyložené formy na chlebíček.
  8. Těsto nechte ve formě kynout další hodinu.
  9. Troubu předehřejte na 190°C a chléb pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,00 g
  • Sacharidy:

    461,00 g
    • Cukry:

      5,00 g
  • Tuky:

    81,02 g
  • Vláknina:

    18,00 g

Aktivita pro spálení:

2866 kcal
358

minut jízdy na kole

272

minut běhu

855

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Sendvičový chléb

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba