Prostreno.cz

Jehněčí kýta s bylinkami dušená v troubě

Jehněčí maso dušené s bylinkami uspokojí i velmi náročné jedlíky . Mladé jehněčí maso se dá upravit na mnoho způsobů. Díky osobitému aromatu můžete zvolit i výraznější koření a bylinky.

06.10.2021 Mikeš
2h a 25min

25min příprava

2h a 0min vaření

1173 kJ / 280 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na kostky a maso nasypte do ploché misky s víkem .
  2. Maso osolte ,posypte kajenským pepřem a maso promíchejte.
  3. K masu vložte snítku rozmarýnu , misku uzavřete víčkem a dejte na 2 hodiny do chladničky .
  4. V pekáčku rozehřejte olej a maso prudce opečte ze všech stran, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté.
  5. K masu vložte snítku rozmarýnu, 2 snítky tymiánu , lístky šalvěje a oloupané stroužky česneku .
  6. Maso podlijte vývarem , dejte ho do trouby a duste nejdříve 30 minut při teplotě 120 °C a poté 90 minut při teplotě 100 °C , nebo až bude maso zcela měkké. Může to dle kvality masa trvat i kratší dobu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    271,91 g
  • Sacharidy:

    584,38 g
    • Cukry:

      9,42 g
  • Tuky:

    335,70 g
  • Vláknina:

    371,94 g

Aktivita pro spálení:

1421 kcal
177

minut jízdy na kole

135

minut běhu

424

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kýta s bylinkami dušená v troubě

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba