Prostreno.cz

Vepřová panenka s jablky

Vepřová panenka doplněná lahodnými jablky. Díky jablkům je vepřová panenka krásně šťavnatá.

02.11.2021 lanvin
50min

20min příprava

30min vaření

973 kJ / 232 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Ingredience na marinádu důkladně prošlehejte .
  2. Do marinády vložte vepřovou panenku ,marinádu do masa vetřete a maso marinujte minimálně 2 hodiny. Během marinování panenku alespoň jednou otočte.
  3. Troubu předehřejte na 190 ° C .
  4. Jablka nakrájejte na plátky.
  5. Do vymazaného malého pekáčku, nebo zapékací misky nasypte jablka a rozprostřete je po dně pekáčku.
  6. Vepřovou panenku opečte ze všech stran v pánvi na 3 lžících rozehřátého oleje .
  7. Orestovanou panenku položte na jablka a maso dejte na 20 – 25 minut do předehřáté trouby , ( záleží , jak velká je vepřová panenka ) .
  8. Maso během pečení můžete přikrýt kouskem alobalu , aby panenka nebyla nahoře příliš opečená.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,30 g
  • Sacharidy:

    52,05 g
    • Cukry:

      42,05 g
  • Tuky:

    140,80 g
  • Vláknina:

    6,00 g

Aktivita pro spálení:

404 kcal
50

minut jízdy na kole

38

minut běhu

120

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s jablky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba