Prostreno.cz

Kachní prsa s vinnou omáčkou

Jemné maso kachních prsou je nejlepší připravit jako minutku.

01.12.2021 sun
60min

15min příprava

45min vaření

894 kJ / 213 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Kůži na kachních prsou nařízněte do tvaru šikmé mřížky . Dejte pozor , abyste neprořízli i maso .
  2. Maso z obou stran osolte a opepřete.
  3. Na rozehřátou pánev položte prsa kůží dolů .
  4. Opékejte zvolna , až se vypeče skoro všechen tuk z kůže , poté maso otočte a opékejte dalších 5 minut ,
  5. Potom maso přendejte do pekáčku, přelijte výpekem, přidejte větvičku rozmarýnu a dejte na přibližně 10 minut do trouby předehřáté na 170 °C . Záleží na velikosti kachních prsou.
  6. Maso vyndejte na talíř a přikryjte ho - například alobalem.
  7. Do stejného pekáčku nalijte 200 ml červeného vína , přidejte med ,sůl a kajenský pepř. Přiveďte k varu a vařte ,až se víno z části odpaří.
  8. Do hotové omáčky vmíchejte studené máslo , dále už nevařte.
  9. Před podáváním nakrájejte maso na plátky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,21 g
  • Sacharidy:

    15,62 g
    • Cukry:

      4,60 g
  • Tuky:

    1,74 g
  • Vláknina:

    6,20 g

Aktivita pro spálení:

22 kcal
2

minut jízdy na kole

2

minut běhu

6

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa s vinnou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba