Prostreno.cz

Pečený baklažán

Recept na vynikající zeleninový pokrm z baklažánů, které jsou velmi oblíbené např. v řecké kuchyni a připravují se na mnoho způsobů.

05.10.2011 lanvin
40min

10min příprava

30min vaření

286 kJ / 68 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytý baklažán překrojte na polovinu a nožem povrch nařízněte do tvaru kostek. Osolte a nechte půl hodiny stát (tzv. opotit).
  2. Mezitím našlehejte prolisovaný česnek, zázvor, med a sójovou omáčku. Baklažán opláchněte pod vodou a osušte.
  3. Dejte do zapékací misky, přelijte marinádou a pečte v troubě při 200°C asi 25 minut.

TIP:

Lilek sám o sobě téměř nemá chuť, proto ho mnoho lidí doma nepřipravuje. Přitom je velmi vhodný jako dietní pokrm při žaludečních a střevních chorobách a při onemocněních souvisejících s látkovou výměnou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,97 g
  • Sacharidy:

    36,93 g
    • Cukry:

      29,51 g
  • Tuky:

    0,54 g
  • Vláknina:

    4,72 g

Aktivita pro spálení:

84 kcal
10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení





Podobné recepty

Plněná zapečená rajčata s lilkem podle Itala

(21 hlasů)
35min
105 kJ

Plněný baklažán

(12 hlasů)
1h a 5min
672 kJ

Lilek s kuskusem

(14 hlasů)
45min
314 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečený baklažán

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba