Prostreno.cz

Plněný baklažán

Připravte si zapékaný lilek neboli baklažán.

12.05.2011 lanvin
1h a 5min

40min příprava

25min vaření

672 kJ / 160 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Umyté lilky překrojte na poloviny a osolte, nechte odpočinout 30 minut, pak opláchněte.
  2. Lilky vydlabejte lžící. Vydlabanou masu dejte na pánev s olejem, přidejte prolisovaný česnek, rajčata nakrájená na kousky, nasekanou šunku a lehce osolte. Poduste 5 minut.
  3. Do vydlabaných lilků dejte směs podušeného lilku nahoru položte plátek sýra a dejte do trouby vyhřáté na 200° C zapéct. Pečte až se sýr začne tavit.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    95,11 g
  • Sacharidy:

    33,76 g
    • Cukry:

      17,12 g
  • Tuky:

    135,05 g
  • Vláknina:

    13,14 g

Aktivita pro spálení:

445 kcal
55

minut jízdy na kole

42

minut běhu

132

minut uklízení





Podobné recepty

Zapečená rajčata

(23 hlasů)
1h a 10min
732 kJ

Artyčoky s mozzarellou

(20 hlasů)
60min
674 kJ

Zeleninová pánev

(20 hlasů)
45min
278 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Plněný baklažán

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba