Prostreno.cz

Marinovaná vepřová panenka

Vepřová panenka jako lahodná ,lehká večeře se zeleninou .

10.03.2022 lentilka
1h a 5min

35min příprava

30min vaření

991 kJ / 236 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V misce prošlehejte sójovou omáčku, rýžový ocet, hnědý cukr , olivový olej a kukuřičný škrob .
  2. V marinádě obalte vepřovou panenku a nechte ji v chladu přes noc marinovat.
  3. Brokolici rozdělte na malé růžičky , nasypte ji do 1,5 l osolené vařící vody ( stačí 3 špetky soli ) a vařte maximálně 5 minut.
  4. Brokolici sceďte , přelijte studenou vodou a nechte důkladně okapat.
  5. Troubu předehřejte na 180 ° C.
  6. Maso vyndejte z marinády a zprudka ho opečte ze všech stran na 3 lžících oleje v pánvi vhodné na pečení v troubě .
  7. Panenku potřete zbytkem marinády a pánev vložte do předehřáté trouby.
  8. Panenku v troubě pečte zhruba 15 – 18 minut , (podle velikosti panenky ).
  9. Poté panenku z trouby vyndejte, maso zabalte do alobalu a nechte ještě asi 10 minut odpočívat. Poté můžete maso nakrájet na plátky .
  10. Okapanou brokolici nasypte do pánve s rozehřátým máslem a krátce ji prohřejte.
  11. Maso podávejte s brokolicí .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    161,00 g
  • Sacharidy:

    23,94 g
    • Cukry:

      6,93 g
  • Tuky:

    193,04 g
  • Vláknina:

    3,00 g

Aktivita pro spálení:

661 kcal
82

minut jízdy na kole

62

minut běhu

197

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Marinovaná vepřová panenka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba