Prostreno.cz

Pikantní cizrnové karbanátky

Cizrna, neboli hrách římský, je u nás stále ještě nedoceněnou luštěninou. Obsahuje důležité bílkoviny, vápník a další potřebné minerály.

26.03.2022 sun
1h a 10min

35min příprava

35min vaření

1147 kJ / 274 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
  2. Strouhanku nechte nabobtnat ve vodě.
  3. Pastinák a mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno.
  4. Na pánvi rozehřejte olej , přidejte připravenou zeleninu a duste na mírném ohni 5 minut .
  5. Scezenou ,propláchnutou cizrnu drobně nasekejte , nebo rozmačkejte ve větší misce vidličkou .
  6. Přidejte vychladlou zeleninu , chilli vločky , vejce , koriandr ,petrželku a sůl. Směs promíchejte , pokud je třeba, přidejte strouhanku , aby se ze směsi daly tvarovat karbanátky .
  7. Z těsta tvarujte karbanátky a zvolna je opečte v pánvi na oleji .
  8. Podávejte s oblíbeným salátem , (nejlépe bramborovým bez majonézy ) .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    107,19 g
  • Sacharidy:

    386,59 g
    • Cukry:

      71,34 g
  • Tuky:

    179,88 g
  • Vláknina:

    95,21 g

Aktivita pro spálení:

877 kcal
109

minut jízdy na kole

83

minut běhu

261

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pikantní cizrnové karbanátky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba