Prostreno.cz

Bábovka s lískovými ořechy a špaldovou moukou

Bábovka je díky ořechům chuťově bohatá, je vláčná a nadýchaná .

02.05.2022 lentilka
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

1540 kJ / 368 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 ° C .
  2. Formu na bábovku , nebo kulatou formu na dort s otvorem vymažte olejem a vysypte hrubou moukou.
  3. Smíchejte zvlášť suché ingredience: prosetou špaldovou a polohrubou mouku , skořici, prášek do pečiva , vanilkový cukr , nasekané oříšky a krystalový cukr.
  4. V jiné míse smíchejte olej, vejce a mléko.
  5. Nakonec smíchejte suchou a mokrou složku těsta. Lehce a krátce promíchejte a těsto nalijte do formy. Stěrkou uhlaďte vršek těsta.
  6. Ihned dejte péct do předehřáté trouby , pečte přibližně 50 minut.
  7. Bábovku nechte 10-15 minut po upečení vychladnout ve formě. Poté ji přikryjte talířem a obraťte.

TIP:

K přípravě použijte hrnek o objemu 250 ml .


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,18 g
  • Sacharidy:

    667,50 g
    • Cukry:

      283,60 g
  • Tuky:

    153,12 g
  • Vláknina:

    17,65 g

Aktivita pro spálení:

358 kcal
44

minut jízdy na kole

34

minut běhu

106

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

rostlinný olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

vejce

143 kcal / 100g
B12 g
S0,96 g
T9 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bábovka s lískovými ořechy a špaldovou moukou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba