Prostreno.cz

Polévka z bílého zelí s mrkví

V kuchyni má zelí všestranné využití, jednoduše se upravuje a celé hlávky se dají dlouho skladovat. Bílé zelí má více vlákniny, méně sacharidů a o něco menší množství vitaminů a minerálů než zelí červené.

22.08.2022 sun
55min

25min příprava

30min vaření

294 kJ / 70 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 500 g hlávkového zelí - nakrájené na nudličky
  • 2 ks mrkve - nakrájené na kostičky
  • 2 ks středně velké brambory - oloupané ,nakrájené na malé kostičky
  • 2 ks jarní cibulky - nakrájené na plátky
  • 2 l slabého zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku - jemně nakrájený
  • 2 lžíce másla
  • 1 špetka kmínu
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Do hrnce na rozpuštěné máslo nasypte nakrájenou zeleninu , kmín a minutu míchejte.
  2. Zeleninu zalijte vývarem a vařte, až je zelenina měkká. Brambory by se měly trochu rozvařit , tím polévku zahustí .
  3. Polévku podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,76 g
  • Sacharidy:

    51,10 g
    • Cukry:

      18,34 g
  • Tuky:

    26,25 g
  • Vláknina:

    12,88 g

Aktivita pro spálení:

75 kcal
9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílého zelí s mrkví

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba