Prostreno.cz

Polévka s topinambury

Velmi jednoduchý recept na zdravou polévku.

28.10.2011 lanvin
45min

15min příprava

30min vaření

162 kJ / 38 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Topinambury a zeleninu oloupejte a nakrájejte na kostky. Dejte do hrnce, zalijte vodou, přidejte kostku vývaru, přikryjte a vařte až je zelenina měkká.
  2. Pak polévku rozmixujte a podle chuti přidejte pepř a sůl.
  3. Olej nalijte do mixéru, přidejte bazalku a sůl. Vše rozmixujte.
  4. Polévku rozdělte na talíře a pokapejte bazalkovým olejem. Podávejte s chlebem.

TIP:

Topinambury (lidově se jim říká židovské brambory nebo jeruzalemské artyčoky) po dlouhou dobu soutěžily o přízeň s bramborami, které ale koncem 18. století nadobro zvítězily. Užití topinamburu je velmi široké a to zejména proto, že je lze konzumovat jak za syrova, tak za tepla. Při příprava pokrmů z topinamburů je nutno počítat s jejich nasládlou chutí, kterou mnozí považují za lehce oříškovou příchuť.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,22 g
  • Sacharidy:

    120,31 g
    • Cukry:

      44,26 g
  • Tuky:

    55,00 g
  • Vláknina:

    18,75 g

Aktivita pro spálení:

153 kcal
19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka hráškový krém​

(40 hlasů)
35min
445 kJ

Polévka z hlávkového salátu

(19 hlasů)
40min
410 kJ

Polévka z kokosového mléka

(21 hlasů)
45min
476 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka s topinambury

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba