Prostreno.cz

Vepřové kotlety s petrželkou

Vepřové maso se hodí téměř k jakékoliv úpravě. Pečené kotlety skvěle dochutí petrželka s medem a česnekem.

12.09.2022 sun
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

732 kJ / 174 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Okraje kotlet nařízněte na několika místech nožem , aby se při pečení „ nekroutily „
  2. Kotlety dejte do misky s víkem a nalijte na ně podmáslí. Misku uzavřete a kotlety nechte v chladu marinovat minimálně 4 hodiny , nebo nejlépe přes noc.
  3. Troubu předehřejte na 190 ° C .
  4. Z kotlet setřete podmáslí , kotlety osolte , opepřete a z obou stran je opečte na oleji s máslem v pánvi vhodné na pečení v troubě.
  5. Kotlety podlijte vývarem a dejte je do předehřáté trouby. Pečte doměkka .
  6. Z omytého citronu nastrouhejte kůru a z poloviny citronu vymačkejte šťávu.
  7. Oloupaný česnek najemno nasekejte .
  8. Listy petržele nasekejte nadrobno. Citronovou kůru , citronovou šťávu ,sůl , česnek, med , petrželku a olej smíchejte v misce.
  9. Kotlety podávejte s připravenou petrželkou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,95 g
  • Sacharidy:

    48,90 g
    • Cukry:

      24,84 g
  • Tuky:

    154,11 g
  • Vláknina:

    2,54 g

Aktivita pro spálení:

390 kcal
48

minut jízdy na kole

37

minut běhu

116

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Domácí granola

30min
(2 hlasů)

Frittata s rajčaty

55min
(13 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety s petrželkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba