Prostreno.cz

Pikantní vepřové kotlety

Až na tukový okraj je maso vepřové kotlety libové, často se připravuje s kostí a řadí se rozhodně mezi kvalitnější části masa.

02.11.2022 Mikeš
55min

20min příprava

35min vaření

1492 kJ / 356 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Směs na posypání smíchejte v misce ,kotlety posypte z obou stran a směs důkladně vetřete do masa.
  2. V pánvi rozehřejte olej a opečte kotlety z obou stran , z jedné strany přibližně 6- 8 minut v závislosti na síle kotlet. Začněte opékat zprudka , poté teplotu snižte . Opečte i okraje kotlet . Opečené kotlety dejte na talíř .
  3. Oloupaný česnek nasekejte nadrobno .
  4. Do pánve ve které jste opékali kotlety přidejte 2 lžíce másla a nechte ho rozpustit ,přidejte česnek a krátce ho orestujte .
  5. K česneku přidejte 6 lžic masového vývaru , 2 lžíce jablečného octa , med a vařte na mírném ohni 10 minut .
  6. Do pánve vložte zpět kotlety a maso nechte prohřát.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    2,53 g
  • Sacharidy:

    16,57 g
    • Cukry:

      4,62 g
  • Tuky:

    85,12 g
  • Vláknina:

    0,82 g

Aktivita pro spálení:

198 kcal
24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

59

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pikantní vepřové kotlety

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba